woensdag 23 juni 2010

Klein werk "Ufo's"

Voor een vriendin heb ik afgelopen week wat kleine projecten afgemaakt, zoals dit wolviltkussen. In het pakketje zaten een lap wolvilt, een strengetje borduurgaren , vlizofix en een mooie papieren servet met rozen. De bovenlaag van het servet heb ik op vlizofix gestreken. Uitgeknipt en op het vilt overgebracht . Daarna het papier met 2 lagen acrylwax bewerkt. Rondom dichtgemaakt met festonsteken. Het zal geen ijzersterk kussen zijn, maar ziet er toch niet onaardig uit.
Dit quiltje was al voorbereid, met zijden bloemen en een laagje tule, op een ondergrond van regeboogstof. Alle bloemen machinaal gequilt, en het oppervlak gemeanderd, en een ophanglus en randafwerking gemaakt.

Van dit zijden quiltje, was alleen het middenblok klaar. Er was nog genoeg zijde en bedrukte stof, om er deze compositie van te maken. Ook weer een randafwerking en machinaal gequilt. En alles kan weer worden verstuurd!

4 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Slimme manier om van een servet een applicatie te maken ! Het tweede quiltje van zijde vind ik heeeeeeeeeeeel erg mooi ! groet liesbeth

Janny zei

Oei....wat ben jij ijverige geweest zeg...Het kussen vind ik ook zo mooi. Zo iets moois hoeft toch ook niet sterk te zijn, dat gebruik je toch alleen maar voor de "sier"...!

marjolijn zei

Wat een ijver Hannie!
Vooral het zijdequiltje vind ik erg mooi geworden.
groetjes, Marjolijn

Anoniem zei

Wat geweldig ,dat bloemenkussen.'n Sieraad in huis.
De andere quiltjes zijn natuurlijk ook heel mooi.
Liefs, Wies