zondag 14 maart 2010

Vlisco I Klaar!

Gisteravond de laatste hand gelegd aan de vlisco quilt. Het is niet echt de eerste,want 8 jaar geleden maakte ik er ook drie, voor de loterij van de regiodag. De opbrengst was toen voor een project in Zambia, waar mijn Gerhard aan meewerkte. Deze quilt heeft nog geen specifieke bestemming ? Hij is machinaal gemaakt ,en gedeeltelijk machinaal en met de hand gequilt. De blokken heb ik gesneden met kunststof mallen . Een heel snelle manier van blokken snijden!
Omdat de grote krat anders niet leeg komt, heb ik de achterkant ook van die stoffen gemaakt. de ponsgaatjes die er overal in zaten, heb ik dichtgemaakt door er een zwart vierkantje op te appliceren. Uiteraard machinaal ,anders was er geen beginnen aan!

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Hannie, heel mooi gemaakt. Ik vind de voorkant mooi, maar de achterkant schitterend!

Anoniem zei

Al weer iets bijzoders Han.
ik vind het super mooi.
Groeten Riet.

mia de vos zei

Wat is deze weer leuk geworden, maar die achterkant moet eigenlijk ook een voorkant zijn. Wat een mooi effect hebben die stoffen toch op elkaar. Bovendien heb je deze weer mooi gemaakt.

mia

Inge Slaats zei

Wat een prachtige quilt, zelfs de achterkant ziet er super uit!

Corryna Janssen zei

Dat is een mooi effect! Mooie quilt hoor Hannie.

Suus zei

Erg mooi geworden, ook de achterkant. Je hebt eigenkijk twee mooie voorkanten.

Ellen zei

Wat een prachtige quilt Hannie.Zo vrolijk

Aart zei

Vlisco stoffen zijn uniek en heerlijk om mee te werken. De achterkant is zeker zo mooi. Als je hem aan de muur hangt moet je hem elke week maar omdraaien.
http://quiltaart.blogspot.com

nadia zei

Prachtige quilt hannie! En wat heb je dat snel voor elkaar gekregen. Vanmorgen ook een mail gehad van Laura dat de cursussen door gaan? Ik heb er echt zin in!

Janny zei

Hannie, als je de Vliscostoffen zo bekijkt verwacht je niet dat er zo een kleurrijke quilt van gemaakt kan worden. Overigens vind ik deze stoffen prachtig hoor. Heel erg mooi gedaan.

marjolijn zei

Prachtig Hannie, wat een prachtige stoffen zijn dit toch.
Dat kleine werkje met metaal is trouwens ook schattig geworden. Ik kijk uit naar nieuwe ervaringen daarmee.
groetjes, Marjolijn