vrijdag 5 maart 2010

Dagboek quiltje Februari

Mijn dagboek quiltje voor februari heb ik gemaakt naar aanleiding van een paar dagen Brugge , ter gelegenheid van onze 45ste Trouwdag . Het waren 2 heel fijne dagen, met wandelingen door de werkelijk prachtige stad. Ik heb geprobeerd om de sfeer van de kerkelijke kunst in de musea weer te geven. Hierboven een detail van het quiltje met een geprinte afbeelding van de Madonna van Memling.
De stof heb ik gestempeld en bewerkt met lutrador , brokaat en Brugse kant. Verder nog fotoprint en stikwerk. De zwaan komt voor in het stadswapen van Brugge.

Hierboven een foto genomen in de zaal van het stadhuis. Van boven tot onder beschilderd en versierd met gouden ornamenten . Uit eind 1800.

Een stads beeld langs de vele grachten en kerken. Brugge is een bezoek meer dan waard! Vooral het St. Jans klooster complex , waar eeuwen geleden de kloosterlingen de zieken verzorgden ,vooral tijdens de pest epidemieen. En natuurlijk de prachtige Vlaamse gotiek van de gebouwen!

10 opmerkingen:

Suus zei

Die zijn allebei erg mooi geworden Hannie, leuk hoor.

Madammeke Ongeduld zei

vooreerst gefeliciteerdmet je huwlijksverjaardag en je brugge prachtig weergegeven in je quilts

Margeeth zei

Mooi Hannie, heel bijzonder. Als je het zo op de foto ziet zou je niet zeggen dat het 'maar'A4-formaat is.

Ati. zei

Heel mooi gemaakt als herinnering aan een paar fijne dagen. Geeft de sfeer prachtig weer. Ik zie ook nog een stukje kloskant. Mooi geheel!

Janny zei

ltjes hoeven niet groot te zijn...prachtig !

Janny zei

Sorry, wat ik schreef was "juweeltjes"

mia de vos zei

Van harte gefeliciteerd voor jouw en Gerhard met jullie trouwdag. En in Brugge heb ik heel wat stappen liggen, het kant voor de trouwjurk van onze dochter kwam uit een miniwinkeltje in Brugge. Geweldig vind ik het grote plein met zijn markt.
De sfeer in je quiltje geeft Brugge herkenbaar weer.

Anoniem zei

Mooie dingen Han,en ook nog een paar mooie foto,s uit Brugge,echt geweldig.Riet.

Corinne zei

Prachtig werkstuk, heel creatief.
Gefeliciteerd met je trouwdag.

Anoniem zei

Prachtig quiltje.
Het lijkt op de foto 'n best grote.
Hoe krijg je het toch voor elkaar.
Geweldig !
Liefs, Wies