donderdag 26 november 2009

map-omslagen met tyvek verwerking

Gisteravond even flink doorgewerkt , om de omslagen af te maken. Toen de Postbank, ING werd kregen we knaloranje mappen cadeau om alle afschriften en dergelijke in te stoppen. Maar daar hadden we al mooie ordners voor. Dus bedacht ik om die als fotoalbum te gebruiken, voor alle foto's van werkstukken en quilts, die tot dan nog in allerlei losse mapjes zaten. Met fotobladen van HEMA en de tabbladen van ING, heb ik alle foto's daarin geplakt. En ik kan er indien nodig meer bladen in kwijt.
De stof voor de omslagen is een soort damast, uit de 'mooiere" lapjes doos.
Deze bordeaux rode is bewerkt met oranjerood geverfde Tyvek, en verder nog kant , een stukje mooie zwarte tulekant, angelina vezels organza, en veel stikwerk.

Voor deze donker turqoise damast heb ik tyvek gebruikt met meer kleuren, waaronder oud-rose. De geverfde tricot was nog over van een ander project. Net als de kant die al jaren in de doos zit. Ik probeer alle kleine materialen in aparte dozen op kleur te bewaren. Al moet ik af en toe wel wat opnieuw sorteren! Alles bij elkaar een beetje recycling? Behalve de fotobladen.

4 opmerkingen:

Margeeth zei

Prachtig Hannie en een goede 'vermomming' voor die foeilelijke oranje ING-ordners.

Suus zei

Heel erg mooi Hannie, Erg mooie ondergrond stof heb je gebruikt.
Met recht een plaatje.

Ati. zei

Prachtig Hannie, een plezier om naar te kijken!

maya zei

het zijn mooie mappen geworden!