maandag 7 september 2009

Bevrijdende Vleugels en "snookergolf"

Vandaag zijn hier in het Zuiden de scholen weer begonnen. Maar voordat het zover was, zijn we met de jongens van onze jongste zoon, vorige week, nog een dagje op stap geweest. Eerst naar het museum Bevrijdende Vleugels hier in Best. Daar wordt de operatie "Market Garden " visueel en informatief uitgebeeld. Ook kunnen de kinderen een simulatie vlucht doen. Het hele museum ligt ,op een mooie locatie in de "Sonse " bossen waar de landing van de geallieerden plaats heeft gevonden in 1944 .

Hier een diorama van een bombardement. Op Berlijn. Misschien lijkt het allemaal wat passief. En zou er voor de jeugd wat meer "doedingen "bij mogen zijn? Maar het is toch beslist de moeite waard om er een keer naar toe te gaan! daarna hebben we ,onderweg, ( op verzoek van de jongens ) nog een kijkje genomen bij het " Het Nationaal Monument " Kamp Vught. Best indukwekkend!
Om na een dagje "Oorlog" nog even actief te zijn, reden we door naar Oisterwijk om bij Piet Plezier

lekker buiten snookergolf" te spelen. Zoals je ziet niet op grond, maar op tafels en met een soort keu. Het was alles bij elkaar een geslaagd dagje!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Han,

Leuk de foto's van jullie dagjes uit met de kleinkinderen.
Die van Naturalis zijn zeker erg mooi.
Ook je kaart Chapeau en de laatste zijn weer super. Ik zie ,omdat je het zegt, wel 'n gezicht,maar niet uit mezelf. Maakt niets uit, het is gewoon mooi.
Je blijft lekker bezig.
Liefs, Wies