maandag 29 augustus 2011

Surface technieken voor de Masterclass

Voor de Biezenmortel masterclass die al over enkele weken plaatsvind, moeten we alvast onze stoffen e. d. voorbereiden . Het thema heb ik al een tijdje geleden gekozen, en aan de hand daarvan ben  ik al een poosje bezig om stoffen op verschillende manieren te bewerken.
Op bovenstaande foto werkte ik met paintstick en stikte ik motieven  die ik tekende, met behulp van oplosbaar vlies in de stof.  Met de reliëfplaten  maakte ik ook nog afdrukken met boekbinderslijm en keukenrol papier. Beschilderd met  metallicverf van Stewart Gill.
Het is niet zeker dat ik dit allemaal ga gebruiken, maar een ruime keuze is gemakkelijk!

Hier gebruikte ik de rollers met verschillend reliëf , en zelfgemaakte stempels, wat ook een mooi resultaat opleverde. Ook met discharge en puffpaste kreeg ik aardige lappen. Die ik over elkaar gebruikte. Een poosje geleden kocht ik voor weinig geld  Marabu textielverf bij De Kwast in Den Bosch. Soms hebben ze een grote bak met kleuren voor € 1 ! Maar ook de  Pebeo en  printverf van STV geven een prachtig resultaat!

Voor deze lappen maakte ik gebruik van screens, en stempels. Ook zelfgemaakt met behulp van mijn man, die de tekeningen maakte . Enkele stofjes zijn alleen met discarge paste gezeefdrukt. En enkele stukken paper lamination.
Alles bij elkaar nog niet genoeg om een goede keus te maken straks . Maar al enkele werkjes liggen klaar om mee te nemen. Eind September na de Masterclass mogen ze op de blog.

16 opmerkingen:

Ineke zei

Misschien een domme vraag maar wat ga je, of moet je doen in die masterclass? Op andere blogs heb ik er ook al iets over gelezen. Ik heb wel begrepen dat je er huiswerk voor moet doen, maar verder??? Je hebt alvast een keur van mooie lappen.

Marion zei

Wat een mooie lappen allemaal, ik word nu wel reuze nieuwsgierig......
over ruim 4 weken zal mijn nieuwsgierigheid bevredigd worden en kunnen we eindeljk zien wat iedereen gaat maken.

Inge zei

Hannie, al begrijp ik er helemaal niks van, ik vind dat je de stoffen prachtig bewerkt hebt. Ben erg benieuwd naar wat je bij de Masterclass gaat keren en maken.

Groetjes,
Inge

PS: ben een nieuw weblog begonnen bij Blogspot omdat Weblog,nl nog steeds met problemen kampt. Weet nog niet wat ik zal doen als het eenmaal gelukt is daar. Ik hoop wel dat ik mijn blogarchief nog ooit terug zal krijgen.......

Inge zei

Ik bedoel natuurlijk "leren" ipv "keren". Sorry... typefoutje.

Inge

Nienke zei

Ja Hannie, ik wilde ook vragen of je iets wilt vertellen over de biezemortel masterclass, ik heb erop gegoogled maar vond weinig?
het wordt vast heel leuk als ik deze prachtigeclappen zie!

Chriss-Cross zei

Volgens mij is iedereen nieuwsgierig naar de masterclass in Biezenmortel. En aan de lappen te zien, moet het ook wel iets heel speciaals zijn... Heel mooi!

Christina Fokkema zei

Fantastisch. Ik moet lachen als je schrijft dat je nog niet genoeg hebt. Deze zijn allemaal al zo mooi.

Maar kun je me uitleggen wat je bedoelt met "Met de reliëfplaten maakte ik ook nog afdrukken met boekbinderslijm en keukenrol papier."

Liesbeth Wessels zei

Net als alle andere lezers ben ik heel benieuwd wat je daar allemaal mee gaat doen. Wat een voorraad mooie lappen, om van te watertanden. groeten van liesbeth

joke zei

Ik sluit me aan bij de vorige reacties, het ziet er prachtig uit maar roept veel vragen op. Wat is de Biezenmortel masterclass? En wat heb je inderdaad precies met die reliefplaten gedaan?
De platen zelf zien er ook prachtig uit. Die van mij zijn gewoon zwart?
Groet,
Joke

Janny de Roo zei

Domme vragen bestaan niet, dat is een ding wat zeker is en daarom vraag ik maar niks meer, naar aanleiding van alle andere "niet-weters".....We zien wel over een aantal weken....al dan niet met de getoonde stoffen.

Suus zei

Prachtige lappen Hannie, ben benieuwd naar je vervolg.

Sonja Thalen zei

In één woord PRACHTIG.

cri-cri zei

ik vind die relieflappen heel mooi !

marjolijn zei

Het is een flinke voorbereiding voor de masterclass, wat ziet dit er allemaal veelbelovend uit!!
gr. Marjolijn

Anoniem zei

Hoi,
Mooie nieuwe achtergrond van je blog.
Prachtige lappen heb je gemaakt, zul je wel wat mee kunnen bij de masterclass.
Ook de fotomap-hoesjes zien er heel mooi uit.
Hard gewerkt weer.
Groetjes, Wies

Anoniem zei

Het ziet er prachtig uit! Ik ben heel erg benieuwd. Nog even en dan kan ik het in echt zien.
Marjo