vrijdag 3 december 2010

Ook sneeuwverven!

Na de verschillende berichtjes over sneeuwverven van Margeeth en Nienke en Wil ( die heel goede resultaten hadden)! Dank je dames! ben ik ook maar weer eens bezig geweest. Ditmaal met beter resultaat dan mijn experimenten met de vorige sneeuwdagen in Januari.
De bovenste lappen zijn van twee verschillende soorten katoen. Samen in een vergiet gedaan. De poplin ( bovenste lap ) is het beste geworden.En, heel vreemd, de ongebleekte katoenen lapjes die ik onderin als uitdruiplapjes had gedaan, zijn er heel donker uitgekomen? Ik heb Lapis lazuli, smaragd en robijnrood poeder gebruikt.

Deze lappen zijn met turqoise en robijnrood gedaan Ook niet zo slecht. Het zijn vrij grote lappen die ik gebruikte. Ik weet nu wel, dat ik nog veel moet experimenteren om tot een beter resultaat te komen! Morgen maar weer eens verder!

5 opmerkingen:

mia de vos-weber zei

Ik haat de kou maar dat sneeuwverven is geweldig leuk om te doen. Jouw lappen zien er spannend uit. Mooie heldere kleuren.
gr. mia

Suus zei

Mooie lappen hoor, maar klopt het dat je niet te grote lappen moet gebruiken voor een goed resultaat?

Nienke zei

Ik vind het ook een koud gedoe maar de resultaten zijn alle moeite waard! Dat de uitdruiplap zo donker is, betekent dat er nog veel verf in het druipwater zat, dus of de bovenste lappen hebben te weinig soda in zich gehad om goed te kunnen binden, of je sneeuwlaag was te dun waardoor het er te snel doorheen zakt? En als het dit beide niet is, is het de speling van het sneeuwverven ;-), ze zijn prachtig.

Margeeth zei

Zo gek is dat op zich niet, dat de onderste lappen donkerder zijn geworden. Als je er maar genoeg verf bij hebt gedaan, dan zit er in het lekwater ook heel veel verf en de lappen die je daar in doet, zitten er ook echt een tijd in, terwijl bij de lapjes die je echt sneeuwverft de verf alleen maar 'langskomt'.
Je kunt op zich wel grotere lappen verven, het hangt er vanaf hoe groot de vergiet is waar je ze in doet. Ik doe het zelf met bloempotten en dan is een fatquarter net mooi, een halve meter is al te groot, dan krijg je allemaal witte plekken.
Echt sturen kun je het toch niet, maar dat is juist het leuke van sneeuwverven.
Hoor trouwens net dat het vanavond gaat ijzelen (bah!) en morgen dooien, dus als je nog wat wilt doen dan moet je niet te lang meer wachten.

christina zei

Ze zijn echt prachtig geworden hannie.